CAOS, DÉUS, MITES...ETERNITAT        
 

Com molts projectes al començament, aquest també, és fruit de la casualitat i la improvisació.  Casualitat, perquè ve d´altres projectes. Improvisació, perquè comences tímidament, amb dubtes, però llavors t´adones que has d'implicar-t´hi més, que les coses són més complexes del que pensaves. Llegeixes, busques informació i vas copsant tot aquest món tan  sorprenent de la mitologia, i  t´adones que els grecs, amb totes aquestes històries, ja van voler donar-nos respostes. Això sí,  a la seva manera.

He volgut representar aquest món dels déus primigenis, els olímpics, les divinitats menors i els grans condemnats fent uns “collages” amb  fotografies. Com que sempre havia trobat sorprenents  les pintures amb

 

representacions mitològiques, plenes de color, exagerades i de vegades, moltes vegades, una mica kisch, vaig anar cap aquí, convençut, sense cap remordiment.

Al final he creat unes imatges que, impreses amb paper fotogràfic Fine Art, aconsegueixen tenir una textura molt adient pel tema. Estan acabades amb un passe-partout que fa de marc, també fet fotogràficament, amb la intenció  que acabin d´explicar-lo. Són unes imatges que fusionen  la fotografia amb un cert efecte pictòric, amb força estètica kisch, com ja he dit.

Aquesta era la intenció. Espero haver-ho aconseguit.

 

. EXPOSICIONS REALITZADES
Centre d'art La Rectoria - St Pere de Vilamajor
Data: Setembre del 2012


Sala Delger Museu Thermalia - Caldes de Montbui
Data: Novembre del 2011
Festimatge  -  Calella

Abril del 2013

 

  joanpicanyol@joanpicanyol.com
T. (+34) 670 080 474